Dopravně podmíněná polycentricita sídelního systému a její vliv na socioekonomické charakteristiky - Špaček, Jan (2011)
Bakalářská práce „Dopravně podmíněná polycentricita sídelního systému a její vliv na socioekonomické charakteristiky“ se ve zvoleném modelovém území Ostravska zabývá vymezením oblastí, které mají předpoklady k dopravně podmíněné polycentricitě. Práce se skládá z rešeršní části, kde jsou osvětleny některé teoretické koncepty domácích i zahraničních autorů, a z části empirické, kde je provedena analýza dopravně polycentrického potenciálu jednotlivých obcí. Praktická část je doplněna i o analýzu socioekonomických dopadů dopravní situace vybraných obcí.