Sociální proměny venkovského regionu na příkladu modelového regionu SO ORP Náměšť nad Oslavou - Rous, Vítězslav (2011)
Tématem této bakalářské práce je analýza sociálních a ekonomických změn v zájmovém regionu, zejména po roce 1990. V úvodní části této práce jsou charakterizovány fyzicko-geografické poměry modelového území. Socioekonomické poměry studovaného regionu budou rozebrány s důrazem na vývojové trendy obyvatelstva, vývoj a diferenciaci zaměstnanosti, změny v prostorové organizaci v zemědělství a průmyslu. Poté bude zpracována moţná strategie rozvoje regionu zejména pod vlivem SZP EU. V další části práce by mělo být provedeno anketní šetření se starosty některých obcí modelového regionu, především za účelem zjištění stavu a spokojenosti s OP EU a s Programem rozvoj venkova. Výsledky dotazníkového šetření budou mj. zpracovány formou SWOT analýzy.