Možnosti falšování výsledků DNA analýzy v kriminalistické praxi - Marková, Hana (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi falšování DNA analýzy v kriminalistické praxi a také možnými způsoby jeho odhalení. V úvodu jsou zmíněny základy kriminalistiky, dále zásady správného odběru vzorku na místě činu, následují samotné možnosti falšování DNA analýzy a poté způsoby, kterými lze falešné vzorky DNA odhalit. Poslední kapitola pojednává o DNA databázích, které také s možnostmi falšování souvisejí. V příloze je popsán postup stanovení DNA profilu, jaký se v kriminalistické praxi běžně používá.