Analýza omítek kaple Božího hrobu na Svatém kopečku v Mikulově - Sekereš, Jiří (2011)
Diplomová práce se zaobírá objektem kaple Božího hrobu na Svatém kopečku v Mikulově (17. století). Kaple prošla v letech 2009 - 2010 celkovým restaurátorským zásahem, při němž bylo možno odebrat vzorky použitých omítek. Teoretická část pojednává o symbolice a vzniku kaple, dokumentuje také stav objektu v minulosti, před zásahem a po něm. Aktuální zásah je komentován z pozice autora - pozorovatele. Experimentální část shrnuje a zhodnocuje výsledky provedených analýz (chemická analýza, RTG prášková difrakce, DSC/TG analýza, granulometrická analýza, optická polarizační mikroskopie).