Mechanika v testových úlohách - Lach, Jiří (2011)
Diplomová práce se zabývá využitím testových úloh ve výuce fyziky na středních školách. Cílem této práce je sestavení souboru testových úloh s jednou správnou odpovědí a s více správnými odpověďmi. Každý soubor obsahuje dvacet uzavřených testových úloh. Vybrané testové úlohy byly rozdány studentům prvních ročníků středních škol a pro srovnání také studentům maturitních ročníků a studentům prvního ročníku fyziky na vysoké škole. Práce rovněž obsahuje vyhodnocení zadaných úloh a diskuzi.