Tvorba nových výukových materiálů anatomie rostlin pro základní a střední školy - Válová, Petra (2011)
Tato práce je věnovaná tvorbě nových výukových materiálu z anatomie rostlin pro výuku v 6. a 7. ročníku základní školy a na gymnáziu. Jako nové výukové materiály jsou vytvořeny pracovní listy, které učitelům umožní snadnější přípravu na výuku anatomie rostlin v hodinách Přírodopisu a Biologie. V pracovních listech je vidět, jak se náročnost učiva a požadavky na žáky v jednotlivých stupních vzdělávání zvyšují. Pro snadnější kontrolu má každý pracovní list řešení. V příloze je k pracovním listům CD s doprovodnými prezentacemi pro výuku anatomie rostlin na zmíněných stupních škol. Dále je v této práci vytvořen přehled Rámcových vzdělávacích programů, podle kterých bylo možné porovnat použité školní učebnice a v nich anatomii rostlin, zda požadavky těchto programů splňují nebo naopak. A v neposlední řadě jsou v této práci velice zjednodušeně nastíněny didaktické základy, které nelze opomenout při vyučování.