Výsledky transformace a současný stav zemědělství v SV části CHKO Beskydy - Nešporek, Martin (2011)
Úvodní část této bakalářské práce se zabývá fyzicko-geografickou a socioekonomickou charakteristikou studované oblasti. Ve druhé části je zpracován vývoj zemědělství před rokem 1989 v České republice i v modelovém regionu. Další část je zaměřena na vývoj zemědělství po roce 1989, transformaci a současný stav především v zájmové oblasti. Součástí této části je i anketní šetření, které bylo provedeno u rozhodujících podniků. Závěr práce je věnován zhodnocení a možnému budoucímu vývoji zemědělství v tomto regionu.