Úvodní výklady základních idejí kvantové fyziky - Tesařová, Lenka (2011)
Obsahem práce je stručný popis vybraných základních kvantových idejí a jejich využití v technických aplikacích. Vzhledem k požadavkům rámcového vzdělávacího programu se v učebních textech určených pro studenty středních škol setkáme s výkladem fyziky mikrosvěta. Většina z nich ovšem není vhodně pedagogicky ani odborně zpracována. Cílem práce je kriticky zhodnotit výběr a způsob zpracování základních idejí kvantové fyziky v některých středoškolských učebnicích.