Povrchový plasmon jako biodetektor - Fialová, Martina (2011)
Metodou spektroskopické elipsometrie byla studovány soustavy: Si Au vrstva, Si s vrstvou Au a kryolitu. V Kretschmanově uspořádání byly zkoumány soustavy hranol Au vrstva a hranol s vrstvou Au a kryolitu. Pomocí programů byly z naměřených dat počítány optické konstanty zlata a tloušťka zlata a optické konstanty a tloušťka kryolitu na zlatě. Na závěr byla diskutována jiná řešení zadaného experimentu, která by vedla k lepším výsledkům.