Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích - Židek, Ondřej (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá elektronovou mikroskopií na biologických vzorcích. Elektronová mikroskopie se v poslední době stává důležitou součástí většiny hi-tech laboratoří. V první teoretické části jsou popsány fyzikální principy elektronové mikroskopie a její srovnání s mikroskopií světelnou. V následující experimentální části je možno vidět několik snímků studovaných SEM, které jsou rozděleny do tří podkapitol. V první je možno vidět, jak se vady mikroskopu projevují přímo na snímcích, v druhé podkapitole vidíme snímky pořízené za pomoci různých detektorů, v poslední kapitole jsou pak snímky biologických preparátů s popisem.