Rentgenová radiografie - Vašíček, Pavel (2011)
Předložená bakalářská práce se zabývá rentgenovým zářením a jeho následným využitím v lékařství, kde je už řadu let využíváno při základních zobrazovacích metodách. Zmíněná jsou také rizika spojená s nadměrným ozařováním. Stěžejním cílem práce bylo proměření rtg spektra při použití dvou rentgenek, zobrazení biologických objektů a kovové destičky s otvory na fluorescenční stínítko za různých geometrických podmínek, jejich vyfotografování a následné vyhodnocení.