Molekulární problematika hyperfenylalaninémie - Dvořáková, Martina (2011)
Cílem bakalářské práce je podat základní informace o hyperfenylalaninémii (HPA) (metabolismus fenylalaninu, genetická podstata HPA, HPA jako model pro „misfolding disease“) a shrnout nové poznatky o možnostech léčby tohoto onemocnění s důrazem na léčbu HPA pomocí tetrahydrobiopterinu (BH4)