Modulace exprese DNA-reparačních enzymů v savčích buňkách - Lehotská, Ivica; Krejčí, Lumír, 1972-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2011)
Tato práce sumarizuje na jakých úrovních je genová exprese v savčích buňkách regulována a jak ji můžeme experimentálně ovlivnit pomocí RNA interference. Dále jsou v práci popsané DNA opravní dráhy v savčích buňkách a jaký má význam umlčení genů podílejících se na opravě DNA.
This work gives a summary of stages where gene expression is in mammalian cells regulated and how the gene expression is experimentally modulated by RNA interference. Further, there are described DNA repair pathways in mammalian cells and what is the importance of silencing of genes involved in DNA repair.
Vedoucí práce: Lumír Krejčí
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: oprava DNA; poškození DNA; regulace genové exprese; RNA interference; DNA damage; DNA repair; regulation of gene expression; RNA interference; bakalářské práce; bachelor's theses