Reproducibilita DNA microarray dat - Ermis, Patrik; Tichý, Boris; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2011)
Technologie DNA microarray umožňuje v krátkém čase analyzovat velké množství nukleových kyselin. V současné době existuje celá řada DNA microarray platforem různých výrobců, to komplikuje přenositelnost výsledků mezi jednotlivými laboratořemi. Tato bakalářská práce shrnuje studie, které se zabývaly srovnáním jednotlivých platforem, jejich přesností a celkovou přenositelností výsledků na nich dosažených
DNA microarray technology allows to analyze big amount of nucleic acids. Today exist plenty of DNA microarray platforms, this complicates reproducibility of results between laboratories. This bachelor thesis summarize studies concerned with comparison of platforms, their accurancy and reproducibility of results
Vedoucí práce: Boris Tichý
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: DNA microarray; projekt MAQC; reprodukovatelnost výsledků; sekvenční analýza hybridizací s uspořádaným souborem oligonukleotidů; srovnávací metody; comparative methods; MicroArray Quality Control; Oligonucleotide Array Sequence Analysis; Reproducibility of Results; bakalářské práce; bachelor's theses