Molekulární problematika familiární hypercholesterolémie - Šnédarová, Kateřina (2011)
Cílem bakalářské práce je podat základní informace o familiární hypercholesterolémii (FH) (klinické projevy, molekulární podstata, možnosti léčby), shrnout poznatky týkající se nových genů popsaných v souvislosti s FH a dále seznámit se s metodami diagnostiky FH v ČR.