Epigenetika jadérka - Suchánková, Jana (2011)
Jadérko je nápadná nemembránová struktura nedělícího se jádra, která se na počátku interfáze formuje okolo genů, zodpovídajících za syntézu ribozomální RNA. Cílem této práce je shrnout základní poznatky o transkripci ribozomálních genů a o regulaci tohoto procesu.