Využití modelových skupin obojživelníků (Amphibia) a plazů (Reptilia) v biogeografickém členění ČR - Schwarzbachová, Petra (2011)
Práce zkoumá rozšíření obojživelníků a plazů v České republice na bázi ekologických nároků, které mají vliv na výskyt druhů. Na základě zjištěných dat se následně pokouší zjistit, zda existuje nějaká vazba mezi ekologickými nároky a bioregiony.