Výukové materiály pro vybraná fyzickogeografická témata gymnaziálního geografického vzdělávání - Navrátilová, Iveta (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování výukových materiálů pro vybraná fyzickogeografická témata geografického vzdělávání pro vyšší stupeň gymnázia. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá zařazením zeměpisných seminářů do Rámcového vzdělávacího programu a návodem pro tvorbu prezentací a didaktických testů. Praktická část obsahuje tři komplexně zpracovaná fyzickogeografická témata. Výukové materiály jsou zpracovány pro úlohu sopek při formování reliéfu Země, jezera a krasový reliéf. Materiály obsahují charakteristiku témat, metodický návod pro učitele, prezentace, pracovní listy a testy.