Využití chromatografických metod při přípravě aktivních proteinů z inkluzních tělísek - Zákoutská, Žaneta; Janiczek, Oldřich, 1963-; Masarykova univerzita. Ústav biochemie (2011)
Diplomová práce je zaměřena na refolding proteinů. Hlavní část je zacílena na chromatografické metody, které se pro renaturaci proteinů z inkluzních tělísek používají. V praktické části je pozornost soustředěna na refolding rekombinantního proteinu rhodanasy bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans. Nejlepších výsledků bylo dosaženo pomocí afinitní chromatografie s imobilizovanými Ni2+ ionty. Dále byly také optimalizovány různé podmínky u tradičních renaturačních metod.
The diploma thesis is focused on methods used for protein refolding. The main concern is target the chromatographic methods that are use. The topic of the practical part is refolding recombinant protein rhodanese from inclusion bodies by different methods. IMAC provided the highest yield and different condition were optimized.
Vedoucí práce: Oldřich Janiczek
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: Acidithiobacillus ferrooxidans; afinitní chromatografie; dialýza; gelová permeační chromatografie; GPC; IMAC; inkluze; inkluzní tělíska; refolding; renaturace; rhodanasa; affinity chromatography; inclusions; diplomové práce