Analytické metody pro studium obsahu herbicidů v půdě - Mikulicová, Petra (2011)
Cílem diplomové práce byla optimalizace analytické metody vhodné k sledování osudu a transportu chloracetanilidových pesticidů v půdě. Dílčím cílem bylo zhodnocení účinnosti extrakce chloracetanilidových pesticidů alachloru, acetochloru, dimetachloru, metazachloru a metolachloru metodou QuEChERS. Ke stanovení obsahu pesticidů v extraktech byla použita metoda HPLC/MS/MS. Vyvinutá metoda byla použita pro sledování změn extrahovatelného množství pesticidů cíleně přidávaných k půdním vzorkům s různým obsahem organického uhlíku.