Indukované pluripotentní kmenové buňky v modelování genetických onemocnění - Šeneklová, Monika (2011)
Indukované pluripotentní kmenové buňky představují v současné době nejslibnější a nejdynamičtěji se rozvíjející oblast výzkumu a terapeutických aplikací kmenových buněk. Jednou z nejvýznamnějších aplikací je modelování lidských onemocnění pro výzkum jejich patogeneze a možné léčby. Tématem bakalářské práce je sumarizace informací o současných pokrocích v této oblasti s důrazem na modelování vybraných genetických onemocnění.