Šroubové plochy - Hanušová, Marie, 1986- (2011)
Tato diplomová práce obsahuje dvě základní části. První část pojednává o šroubovici a druhá část o šroubových plochách. U šroubovice i šroubových ploch je nejdříve uvedena potřebná teorie a následně jsou vyřešeny příklady konstrukcí se slovním popisem. Příklady jsou řešeny v rovnoběžném promítání a to především v Mongeově projekci a axonometrii. U přímkových a cyklických šroubových ploch je dále na jednotlivých příkladech popsána konstrukce pro hledání osových řezů, normálových řezů a obrysů.