Distribuce hrabošů na lesních pasekách ve vztahu ke struktuře biotopu - Pecková, Radka (2011)
Tato práce obsahuje výsledky z čtyřletého výzkumu týkajícího se výskytu drobných savců na lesních pasekách v oblasti Drahanské vrchoviny. Cílem výzkumu bylo objasnit faktory působící na distribuci jednotlivých druhů na pasekách, jako jsou například charakter vegetace, stáří paseky nebo mezidruhové interakce.