Issues v české politice - Eibl, Otto, 1981- (2011)
Práce vychází z teorie štěpících konfliktních linií, teorie racionální volby, politického marketingu a výzkumu politického prostoru. Jde o jednopřípadovou studii, která je zaměřena na výzkum dvou provázaných fenoménů: Zkoumána jsou politická témata, která se objevila ve veřejném diskursu České republiky před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v roce 2006, a politický prostor, tedy rámec, do kterého jsou tato témata zasazována. Současně text věnuje pozornost analýze politického prostoru jako takového, zejména dimenzím, které představovaly hlavní politický konflikt v České republice v letech 2006 až 2008. V neposlední řadě se práce mapuje pozice, které v tomto prostoru zaujímají aktéři obou stran politického procesu (tedy voliči i politické strany, které v dané době disponovaly parlamentním zastoupením). Cílem práce je vytvoření mapy českého politického prostoru a témat, kterými byly naplněny hlavní dimenze politického konfliktu v České republice v letech 2006 až 2008...