Techniky zobrazování biomolekul, bakterií a buněk v subnanometrickém měřítku mikroskopem AFM - Sedláčková, Tereza; Přibyl, Jan, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav biochemie (2011)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou techniky zobrazování biomolekul a buněk pomocí mikroskopie atomárních sil (AFM). V teoretické části je popsán samotný AFM mikroskop a jeho principy, postupy modifikací substrátů a jednotlivé techniky imobilizací biomolekul a buněk. V praktické části jsou zmíněny přípravy vzorků (DNA, protilátka), nastavení AFM mikroskopu před skenováním a vyhodnocení získaných obrazů
The main theme of this bachelor thesis are imaging techniques of biomolecules and cells by atomic force microscopy (AFM). In the theoretical part is describe AFM with its principles, processes of substrate modifications and the individual immobilisation techniques of biomolecules and cells. The preparations of the samples (DNA, antibody), setting the AFM before scanning and evaluation of images are in the practical part.
Vedoucí práce: Jan Přibyl
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: bílkoviny; buňky; dna; imobilizace; mikroskopie atomárních sil; atomic force microscopy; cells; deoxyribonucleic acid; gout; immobilisation; proteins; bakalářské práce