Techniky zobrazování biomolekul, bakterií a buněk v subnanometrickém měřítku mikroskopem AFM - Sedláčková, Tereza (2011)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou techniky zobrazování biomolekul a buněk pomocí mikroskopie atomárních sil (AFM). V teoretické části je popsán samotný AFM mikroskop a jeho principy, postupy modifikací substrátů a jednotlivé techniky imobilizací biomolekul a buněk. V praktické části jsou zmíněny přípravy vzorků (DNA, protilátka), nastavení AFM mikroskopu před skenováním a vyhodnocení získaných obrazů