Vztah mezi polymorfizmy kandidátních genů a Alzheimerovou chorobou - Tomečková, Andrea (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rizikových genetických faktorů Alzheimerovy choroby. Pozornost je v současnosti věnována zejména polymorfizmům různých genů, jejichž funkce souvisí s metabolismem amyloidového prekurzorového proteinu. V rámci práce byla posuzováno zastoupení polymorfizmů angiotenzin konvertujícího enzymu (rs4343, rs4291 a rs1800764) a inzulin degradujícho enzymu (rs1887922) u zdravé populace. V budoucnu budou výsledky práce použity ke srovnání se soubory osob trpících Alzheimerovou chorobou.