Nádorové kmenové buňky - Šenkýř, Jakub (2011)
Objev buněk označovaných jako kmenové nepopiratelně ovlivnil mnoho odvětví biologie, jednímž z nich je i biologie nádorová. Teorie nádorových kmenových buněk a objevy na poli této problematiky naznačují, že potenciální cesta za nalezením možného postupu pro léčení rakoviny by mohla vést právě touto cestou. Shrnutí poznatků z této oblasti, tedy samotné teorie nádorových kmenových buněk a popis jednotlivých typů nádorových kmenových buněk z pohledu molekulární biologie, zejména ve smyslu deregulace signálních drah a exprese specifického fenotypu, jež lze pozorovat právě u těchto typů buněk je proto velmi důležité.