Palynologické zpracování lokality Plohov Breg (Miocén Slovinsko) - Alexová, Veronika; Doláková, Nela, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2011)
Předložená práce se zabývá tématikou palynospekter ze sedimentů badenu - sarmatu na lokalitě Plohov Breg, ve Slovinsku v Centrální Paratethydě. Úvodní část je věnována popisu palynologie, maceračním technikám, paleoklimatickým změnám. popisu a geologii studovaného území. V další části jsou popsána metodika zpracování sedimentu, mikroskpická pozorování, dosažené výsledky, grafy, diskuse, závěr a fototabule. Srovnání dosažených výsledků s publikovanými údaji budou využity při rekonstrukci klimatu a původního složení rostlinstva tehdejší krajiny v zájmové oblasti.
Presented thesis deals with palynology of the themes of sediments palynospecter Badenian - Sarmatina the site Plohov Breg, Slovenia in the Central Paratethys. The introductory section is devoted to describing palynology, maceration techniques, paleoclimate change. description of the geology and the study area. The next section describes the methodology of processing the sediment mikroskopic observations, results, charts, discussion, conclusion and phototables. Such evaluation can be used for climatic reconstruction and recognition of the floral spectra in the area under study.
Vedoucí práce: Nela Doláková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: miocén; palynologie; sedimenty; Miocene; palynology; sediments; Slovinsko; Slovenia; diplomové práce; master's theses