Palynologické zpracování lokality Plohov Breg (Miocén Slovinsko) - Alexová, Veronika (2011)
Předložená práce se zabývá tématikou palynospekter ze sedimentů badenu - sarmatu na lokalitě Plohov Breg, ve Slovinsku v Centrální Paratethydě. Úvodní část je věnována popisu palynologie, maceračním technikám, paleoklimatickým změnám. popisu a geologii studovaného území. V další části jsou popsána metodika zpracování sedimentu, mikroskpická pozorování, dosažené výsledky, grafy, diskuse, závěr a fototabule. Srovnání dosažených výsledků s publikovanými údaji budou využity při rekonstrukci klimatu a původního složení rostlinstva tehdejší krajiny v zájmové oblasti.