Ostracoda lokality Židlochovice - Seko, Michal (2011)
V rešeršnej ĉasti diplomovej práce sú zhrnuté aktuálne poznatky o geológii karpatskej predhlbne. Táto časť obsahuje aj prehľad výskumov strednomiocénnych (bádenských)spoločenstiev ostrakód z 15 lokalít karpatskej predhlbne. Hlavná ĉasť diplomovej práce prináša analýzu 45 identifikovaných druhov ostrakód z vrtu Židlochovice 1 a 45 druhov z vrtu Židlochovice 2. Spoločenstvá sú posudzované z kvantitatívneho hľadiska, diverzity a posúdením stresových vplyvov. V závere práce je paleoekologická interpretácia pôvodného prostredia ostrakódových spločenstiev z vrtov Židlochovice 1 a Židlochovice 2.