Jádrové odhady regresní funkce pro korelovaná data - Lajdová, Dagmar (2011)
Jádrové odhady regresní funkce patří mezi neparametrické metody odhadů. Nejdůležitějším faktorem určujícím kvalitu odhadu je velikost vyhlazovacího parametru. Tato práce se zabývá jeho volbou v případě dat s korelovanými chybami. Je zde popsána "leave-(2l+1)-out" verze klasické metody křížového ověřování, metoda částečného křížového ověřování a dvě metody založené na odhadu korelační matice, zobecněná metoda křížového ověřování a modifikace Riceova kritéria. Uvedené metody jsou zde srovnávány na simulovaných datech a následně aplikovány na datech reálných.