Ekonometrický výdajový model spotřeby piva - Kabátová, Radana (2011)
Předmětem diplomové práce „Ekonometrický výdajový model spotřeby piva“ je seznámit čtenáře se základními souvislostmi týkající se Lineárního výdajového systému, AIDS - Téměř dokonalého poptávkového systému a Rotterdamského modelu. Zároveň tyto modely aplikujeme na spotřebu piva v České republice v období 1989 až 2009, posoudíme efekty cenových změn nejen piva, ale i jiných komodit. Na závěr výsledky výdajových systémů zhodnotíme a posoudíme vypovídací hodnotu jednotlivých modelů.