Metody měření výkonnosti podniků - Zouharová, Lenka (2011)
Cílem této diplomové práce je analyzovat metody vhodné k měření výkonnosti podniku. Tyto metody jsou popsány v teoretické části práce, na kterou navazuje aplikace vybraných metod na konkrétní podnik. Je vypočtena ekonomická přidaná hodnota a aplikován Model Excellence EFQM 2010. Výsledky EVA dosažené v podniku jsou také srovnány s výsledky v odvětví a dalších oblastech.