Odhad očekávané budoucí hodnoty klienta - Bogoczová, Zuzana (2011)
V nedávné době přesunuly firmy svou pozornost směrem k dlouhodobé ziskovosti zákazníků. S tímto posunem taktéž souvisí hledání způsobů, jak nejlépe odhadnout budoucí hodnotu zákazníků, tzv. CLV. Práce se zabývá porovnáním CLV s tradičními metrikami, možnými přístupy modelování jak komplexního CLV, tak jeho složek (jako je získání, udržení zákazníka a navýšení jeho hodnoty) a podává přehled použitých metod, modelů a technik objevujících se v odborné literatuře. Taktéž je poukázáno na fakt, že zákazník nepřináší firmě pouze zisk spojený s jeho transakčním chováním, ale také skrze jeho zapojení, tzv. CEV. Závěr práce se soustředí na analýzu přežití, jakožto na jeden z možných přístupů modelování CLV včetně její aplikace na výpočet CLV.