Predikčné trhy - Karniš, Branislav (2011)
Predikčný trh je trh vytvorený za účelom predpovede výsledku budúcej udalosti. Tržná cena tak može byť interpretovaná ako pravdepodobnosť nastatia tejto udalosti. Cieľom tejto práce je poskytnúť obsiahly úvod k predikčným trhom a dorazom na teoretické a praktické aspekty. V prvej kapitole sú objasnené základné pojmy a princípy fungovania predikčných trhov. Druhá sa zaoberá diskusiou jednej z najvýznamnejších tém v teórii predikčných trhov, a tou je interpretácia ceny na predikčnom trhu. Tretia kapitola má praktické zameranie a popisuje štylizované fakty, príklady známych predikčných trhov a možné aplikácie v podnikovej praxi.