Ekonometrický model determinant cen nemovitostí v Hradci Králové - Pešková, Lenka (2011)
Předmětem diplomové práce „Ekonometrický model determinant cen nemovitostí v Hradci Králové“ je vytvoření ekonometrického modelu na základě reálných dat z prodejů nemovitostí. První část práce definuje proměnné, které budou použity pro regresi, a také zkoumá vztahy mezi nimi na základě kontingenčních tabulek a korelační matice. Druhá část práce se věnuje sestavení modelu, transformaci proměnných, interpretaci konečného modelu a sestavení cenové mapy.