Vývoj výdajů českých domácností spojených s bydlením - Matušková, Lucie (2011)
Diplomová práce se zabývá výdaji, které české domácnosti platí za bydlení, a změnami, ke kterým v dané oblasti dochází. Teoretická část práce popisuje jednotlivé výdaje na bydlení a jejich vývoj od roku 1989. Zároveň se věnuje používaným statistickým šetřením výdajů obyvatelstva na bydlení. Praktická část práce analyzuje úroveň a strukturu výdajů na bydlení v České republice v závislosti na výši příjmů, formách bydlení, složení a typech domácností.