Antropologická analýza kosterního materiálu ze hřbitova okolo chrámu sv. Ducha v Hradci Králové - Víšková, Marcela (2011)
Tato práce představuje výsledky antropologické analýzy kosterních pozůstatků pocházejících ze hřbitova kolem katedrály sv. Ducha v Hradci Králové. Archeologický výzkum se zde odehrával v létě roku 2010. Hřbitov byl užíván 400 let (od 14. do 18. století) a bylo zde odhaleno až 7 vrstev pohřbů. Celkem bylo určeno 126 jedinců, z toho bylo 36 mužů, 32 žen, 39 nedospělých a 19 neurčitelných jedinců. Dále bylo možné zhodnotit věk v době úmrtí, odhadnout výšku postavy a popsat některé patologické změny.