Mineralogie rudních výskytů v okolí Humpolce - Buřivalová, Lenka; Losos, Zdeněk, 1962-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2011)
Práce se zabývá rudními výskyty v blízkém okolí Humpolce. Byl zpracován přehledný souhrn dosavadních poznatků. Byly vymapovány pozůstatky po historické těžbě a vyhotoveny dvě mapy v měřítku 1 : 3 000. Lokality byly revidovány z mineralogického hlediska. Rýžováním byly získány koncentráty těžkých minerálů, na dvou lokalitách bylo nalezeno zlato.
Paper deals with ore occurences in the Humpolec surroundings. Overview of current knowledge was made. Remains of historic minings were mapped and published in two maps in the scale 1 : 3 000. Mineralogy of localities was revised. Goldpanning was used to obtain heavy minerals concentrates, gold was found on two localities.
Vedoucí práce: Zdeněk Losos
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: dějiny mineralogie; mineralogie; těžba zlata; zlato; zrudnění; gold mining; gold; history of mineralogy; mineralogy; Humpolec (Pelhřimov, Česko : oblast); Humpolec Region (Pelhřimov, Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses