Paleonapjatostní analýza moldanubika v okolí Jihlavy - Daňková, Ludmila (2011)
Bakalářská práce předkládá určování a~měření zlomových ploch v~oblasti ležící v~moravském a~strážeckém moldanubiku v~okolí Jihlavy. V~terénu bylo na 29~dokumentačních bodech naměřeno přes 100~zlomů. Pomocí geologického kompasu byla měřena plocha zlomu, rýhování na ploše zlomu a~podle kinematických indikátorů stanoven smysl pohybu. Měření byla laboratorně vyhodnocena pomocí programů MARK~2006 a~vynesena do sítí v~programu Spheristat~2.2. V~programu MARK~2006 byly dle orientací ploch a~smyslů pohybu vypočteny směry hlavních normálových napětí. Podle zjištěných směrů byly určeny čtyři~napjatostní fáze.