Dynamika teplotních změn v Chýnovské jeskyni - Nováková, Klára (2011)
Asymptotické teploty dostatečně daleko v jeskyni by měly reprezentovat průměrnou roční venkovní teplotu. Teploty na dalších místech v jeskyni jsou ovlivňovány venkovními podmínkami a jsou funkcí vzdálenosti od vchodu. Analýza rozložení vnitřních teplot umožňuje rekonstruovat směry převládajícího proudění. Předložená práce by mělo přispět k lepšímu pochopení dynamiky mikroklimatických změn v jeskyni.