Numerické posouzení stupně stability a prognóza vývoje sesuvu nad nemocnicí v ulici Viniční, Brno - Židenice - Černíková, Monika (2011)
Práce se zabývá řešením stability svahu na konkrétním sesuvu nad nemocnicí v ulici Viniční, Brně-Židenicích. Ve zkoumané lokalitě se vyskytují neogenní mořské jíly náchylné k objemovým změnám a sesouvání. Cílem práce je numericky zhodnotit aktuální stabilitu sesuvu a určit prognózu vývoje při změně hydraulických podmínek.