Anizotropie porozity pískovců - CL studie - Petráňová, Iva (2011)
Práce se zabývá vyhodnocením charakteru porosity pískovců v trojdimenzionálním řezu prostřednictvím katodové luminiscence a aplikací těchto poznatků na studium zásobníků uhlovodíků a CO2. Zkoumaný vzorek nejeví porositu v žádném směru, neboť hornina podlehla silné celkové karbonatizaci. Z hlediska porosity je hornina isotropní.