Paleontologické zpracování lokality Kotouč u Štramberka - sbírky ÚGV - Adamcová, Barbora; Doláková, Nela, 1960-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2011)
Bakalářská práce pojednává o lokalitě Kotouč u Štramberka. Lokalita náleží slezské jednotce v bašském vývoji flyšového pásma vnějších Západních Karpat. V první části bakalářské práce jsem rešeršně zpracovala geologickou charakteristiku studovaného území, přehled geologických a paleontologických výzkumů. V druhé části jsem zdokumentovala současný stav lokality. Nejdůležitější součástí práce je utřídění a systematické zařazení dosud neurčených fosílií z této lokality shromážděných ve sbírkách Ústavu geologických věd (ÚGV) Masarykovy univerzity v Brně.
The bachelor work deals with location Kotouč at Štramberk. Locality belongs Silesian unit in the Baska development of the flysch zone of the Outer Western Carpathians. In the first part I elaborated in the form search geological characteristic of studied area, an overview of geological and paleontological research. In the second part I documented the current status of the locality. The most important part of the work is assortment and the systematic inclusion of yet unspecified fossils collected from this locality in the collections of the Institute of Geological Sciences (UGV), Masaryk University in Brno.
Vedoucí práce: Nela Doláková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: paleontologie; štramberský vápenec; paleontology; Kotouč (Štramberský kras, Česko : vrch); bakalářské práce; bachelor's theses