Mobilita arzenu v důlních vodách - Jeřábková, Edita (2011)
Arsen patří mezi kovy, které mají významný negativní vliv na lidské zdraví. Předmětem bakalářské práce "Mobilita arsenu v důlních vodách" je určení hlavních parametrů, které způsobují mobilitu arsenu v důlních vodách ložiska Kaňk. První část práce je zaměřena na srovnání a interpretaci hodnot, které byly v důlních vodách naměřeny. Ve druhé části je vytvořen termodynamický model stability a speciace arsenu v programu Geochemist´s Workbench®. Na základě těchto výsledků jsou určeny faktory určující mobilitu arsenu.