Obrazová analýza textur kamene na základě autokorelační funkce - Jaroš, Adam (2011)
Práce je zaměřena na využití autokorelační funkce pro obrazovou analýzu textur dekoračního kamene. Podává základní přehled ohledně dvou strukturálních funkcí: autokorelační funkci a semivariogramu. Dále shrnuje současnou situaci v aplikaci autokorelační funkce pro analýzu textur v geologii. Součástí práce je také popis algoritmu využívající autokorelační funkci. Podle něho vznikl program, který je následně stručně popsán. Nakonec je demonstrována jeho funkčnost na uměle vytvořených texturách a vybraných snímcích hornin.