Obrazová analýza textur kamene na základě autokorelační funkce

Práce je zaměřena na využití autokorelační funkce pro obrazovou analýzu textur dekoračního kamene. Podává základní přehled ohledně dvou strukturálních funkcí: autokorelační funkci a semivariogramu. Dále shrnuje současnou situaci v aplikaci autokorelační funkce pro analýzu textur v geologii. Součástí...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Jaroš, Adam (Dissertant), Melichar, Rostislav, 1961- (Author)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2011
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/327648/prif_b/
Cover Image
LEADER 04267ctm a22007577a 4500
001 MUB01000681525
003 CZ BrMU
005 20110708105347.0
008 110621s2011 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-12-20 
035 |a (ISMU-VSKP)204673 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 55  |x Vědy o Zemi. Geologické vědy  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 004.925.4  |2 MRF 
080 |a 551.243  |2 MRF 
080 |a 55  |2 MRF 
100 1 |a Jaroš, Adam  |% UČO 327648  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Image analysis of stone structure using autocorrelation function  |y eng 
245 1 0 |a Obrazová analýza textur kamene na základě autokorelační funkce  |h [rukopis] /  |c Adam Jaroš 
260 |c 2011 
300 |a 46 s. 
500 |a Vedoucí práce: Rostislav Melichar 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011 
520 2 |a Práce je zaměřena na využití autokorelační funkce pro obrazovou analýzu textur dekoračního kamene. Podává základní přehled ohledně dvou strukturálních funkcí: autokorelační funkci a semivariogramu. Dále shrnuje současnou situaci v aplikaci autokorelační funkce pro analýzu textur v geologii. Součástí práce je také popis algoritmu využívající autokorelační funkci. Podle něho vznikl program, který je následně stručně popsán. Nakonec je demonstrována jeho funkčnost na uměle vytvořených texturách a vybraných snímcích hornin.  |% cze 
520 2 9 |a This thesis is focused on the use of autocorrelation function for image texture analysis of decorative stone. It gives an overview on two structural functions: the autocorrelation function and semivariogram. Furthermore, it summarizes the current situation in the application of the autocorrelation function for texture analysis in geology. The work also includes a description of the algorithm using the autocorrelation function. According to that algorithm was created a program, that is then briefly described. Finally is demonstrated it‘s functionality on artificially created textures and images of selected rocks.  |9 eng 
650 0 7 |a strukturální geologie  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a strukturní geologie  |7 ph126152  |2 czenas 
650 0 7 |a texturní analýza  |7 ph348266  |2 czenas 
650 0 7 |a textury a struktury hornin  |x analýza  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a structural geology  |2 eczenas 
650 0 9 |a texture analysis  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Geologie  |b Geologie  |c PřF B-GE GE (GE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Melichar, Rostislav,  |d 1961-  |7 ola2002107797  |% UČO 56  |4 aut 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav geologických věd  |7 ko2004226848  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/327648/prif_b/ 
CAT |c 20110621  |l MUB01  |h 0422 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20110627  |l MUB01  |h 0853 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110708  |l MUB01  |h 1035 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110708  |l MUB01  |h 1038 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110708  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110708  |l MUB01  |h 1053 
CAT |a HOLA  |b 02  |c 20110708  |l MUB01  |h 1053 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110824  |l MUB01  |h 1208 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0149 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120412  |l MUB01  |h 0947 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2026 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120711  |l MUB01  |h 0946 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1245 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131009  |l MUB01  |h 1414 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140521  |l MUB01  |h 0802 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140616  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140616  |l MUB01  |h 1151 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1447 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1408 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0200 
CAT |c 20191220  |l MUB01  |h 1301 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0954 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1943 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1206 
CAT |a PTICHAX  |b 02  |c 20211029  |l MUB01  |h 1023 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-12-20 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-9939  |5 3145351697  |8 20110627  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180420  |r 20110627  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-9939  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK