Biofyzikální studium interakce cisplatinovaných oligonukleotidů s proteinem MutS - Šubertová, Veronika; Kubíček, Karel, 1977-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2011)
Tato diplomová práce se zabývá studiem cisplatinovaných oligonukleotidů a přípravou proteinu MutS bakterie Escherichia Coli. Navázání cisplatiny na DNA bylo studováno biofyzikálními technikami, jako jsou nukleární magnetická rezonance, elektroforéza, vysokoúčinná kapalinová chromatografie a fluorescenční rezonanční přenos energie. V závěru práce je navrhnut model, který znázorňuje interakci proteinu MutS s cisplatinovaným oligonukleotidem.
This master's thesis deals with the study of cisplatinated oligonucleotides and the preparation of protein MutS. The cisplatin binding to DNA was studied by biophysical methods, such as nuclear magnetic resonance, electrophoresis , high-performance liquid chromatography and fluorescence resonance energy transfer. A model of protein MutS is designed at the end of this work, which illustrates an interaction between protein MutS and cisplatinated oligonucleotide is proposed at the end of this thesis.
Vedoucí práce: Karel Kubíček
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: elektroforéza; nukleární magnetická rezonance; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; electrophoresis; high performance liquid chromatography; nuclear magnetic resonance; diplomové práce