Vnímání chuti fenylthiocarbamidu v současné české populaci - Hybášková, Marcela (2011)
Cílem této práce bylo popsat zastoupení polymorfismu vnímání chuti fenylthiocarbamidu v současné české populaci. Celkově bylo do testu zapojeno 338 dobrovolníků obojího pohlaví ve věku 15-87 let. Dvě stě jedna žen a 137 mužů bylo testováno roztokem PROP. Byli klasifikováni PROP nechutnači (n=135) a chutnači (n=203). Vnímání hořké chuti PROP negativně korelovalo s pohlavím a věkem.